T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Sezai Karakoç Anadolu Lisesi

"AİLECE OKULDAYIZ" SEMİNERLERİ BAŞLADI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi) ve EBAP (Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi) kapsamında Sezai Karakoç Anadolu Lisesinde “Ailece Okuldayız” seminerleri yapılmaya başlandı.

Eğitimin en önemli paydaşlarından birisi de ailedir. Toplumun yapıtaşı olan aile kurumu çocuk eğitiminde de, okul ve çevre ile birlikte önemli rol oynamaktadır. Zira anne ve baba çocuğun ilk öğretmenleridir. Çocuğun sevmeyi, kendine güvenmeyi, çevresiyle iletişim kurmayı, başarıyı ya da başarısızlığı tattığı ilk yer aile ortamıdır. Sağlıklı bir aile ortamı oluşturmada uygulanacak esaslar, aile içi iletişim ve anne-babanın rol modelliği; çocukta davranış oluşturma ve sürdürme, aile içi görev dağılımının yanı sıra öğrencilerin aileye karşı sorumlulukları, verimli ders çalışma süreçleri, ailenin öğrenci davranış ve başarılarına yapacağı katkıları da içine alan bir çok konu başlığının ele alındığı seminer Eğitimci/Yazar A. Hakan KARAYILAN tarafından verildi. 

Seminer 16:30 da anne-baba ve çocukların birlikte katılımı ile yapıldı. Seminere 9. sınıflardan başlandı. Seminer sürecine ailelerin etkin bir şekilde katılım göstermesi, soru ve önerileri ile daha verimli bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Temel hedefimiz eğitim öğretim sezonu içerisinde bütün velilerimize ulaşma ve verimli iş bölümü sağlama adına seminerlerimizi devam ettirme gayretinde olacağız.

09-10-202409-10-202409-10-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.10.2024 - Güncelleme: 09.10.2024 11:06 - Görüntülenme: 436
  Beğen | 12  kişi beğendi