BATMAN / MERKEZ - Sezai Karakoç Anadolu Lisesi

May

MADDE BAĞIMLILIĞININ ZARARLARI HAKKINDA OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERİMİZE SEMİNER VERİLDİ. YAPILAN ÇALIŞMADA EMEĞİ GEÇEN BAŞTA REHBER ÖĞRETMENİMİZ FATİH BEY'E OLMAK ÜZERE KATILIM SAĞLAYAN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİMİZ SELİN ALKAN VE ÖĞRENCİLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARIN SERGİLENDİĞİ RESİM SERGİSİ OKULUMUZ ZEMİN KATTA SERGİLENDİ. EMEĞİ GEÇEN BAŞTA SELİN ÖĞRETMENİMİZE OLMAK ÜZERE TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA FİLİSTİN VE ÖZELLİKLE GAZZE'DE ZALİM İSRAİL ZÜLMÜ ALTINDA BULUNAN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLEME AMACIYLA OKULUMUZ ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ TARAFINDAN KERMES DÜZENLENDİ. YOĞUN BİR KATILIMIN SAĞLANDIĞI KERMES İÇİN EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN, VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Gerek ülkemizin ve gerekse bölgemizin ve en önemlisi Hasankeyf'in tarihini ve kültürünü daha iyi anlamak amacıyla Batman Müzesi'nde bulunan sanatsal eserleri ve tarihi nesneleri görmek için öğrencilerimizle Batman Müzesi'ni ziyaret ettik. Müze ziyaretinde bizleri nazik karşılayan müze görevlilerine başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

May

KİTAP KURTLARI PROJESİ KAPSAMINDA OKULDA EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜL OLARAK BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA NOKTASINI ZİYARET ETTİK. BURADA SICAK BİR KARŞILAMA İLE KARŞILANAN ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA GÖREVLİ NESİM TAYMUR HOCAMIZ TARAFINDAN KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ VE KİTAP OKUMA NOKTASININ AÇILMA SEBEBİNİ BİZLERE ANLATTILAR. OLDUKÇA VERİMLİ GEÇEN ZİYARET İÇİN KİTAP OKUMA NOKTASINDA ÇALIŞAN BAŞTA NAMAN BAKAÇ, NESİM TAYMUR VE MUHAMMED HOCALARIMIZA OLMAK ÜZERE TÜM PERSONELE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenimiz Fatih AYEBE tarafından öğrencilerimize ''Alkol Bağımlılığı'' seminer verildi. Alkolün zararları ve özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı. Oldukça verimli geçen seminer için Fatih AYEBE hocamıza teşekkür ederiz.

May

BATMANLI EĞİTİMCİ YAZAR MUHAMMED ZEKİ MİRZAOĞLU ''YASA KOYUCU OLARAK PEYGAMBER VE OTORİTESİNİN EVRENSELLİĞİ'' ESERİ ÜZERİNE ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER OLDULAR. OLDUKÇA VERİMLİ GEÇEN SÖYLEŞİ İÇİN MUHAMMED ZEKİ HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLERİMİZ NEZARETİNDE BATMAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BATI RAMAN KAMPÜSÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ'NDE  ''DEĞİŞİM BİLİŞİMLE GELECEK'' ANA TEMASI İLE DÜZENLENEN IFEST 2024 BİLİŞİM FESTİVALİ'NE KATILDILAR. OLDUKÇA VERİMLİ GEÇEN ZİYARET İÇİN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

May

KUR'AN-I KERİM'İ SEVDİRMEK VE OKUMASINI ÖZENDİRMEK AMACIYLA OKULUMUZ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ SELHATTİN ÖZEL TARAFINDAN ÖĞRENCİLER ARASINDA KUR'AN-I KERİM GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ. YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLER ARASINDA İLK ÜÇ SIRAYA GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ  ŞÖYLE OLDU:

1-BÜNYAMİN ALTINIŞIK

2-MUHSİN ŞİMŞEK

3-VEYSEL AYDIN

YARIŞMAYA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Okulumuz Satranç Kulübü tarafından öğrencilerimiz arasında Satranç Turnuvası düzenlendi.

Bir ay öncesinde başlayan turnuvaya katılım oldukça yüksek oldu. Haftanın belirli gün ve saatlerinde turnuva eleme maçları yapıldı. Elemeler sonrasında Muhsin ŞİMŞEK adlı öğrencimiz tüm rakiblerini yenerek 1. olmuştur.

Bu turnuvada emeği geçen başta Staranç Kulübü Danışman öğretmeni Fatih AYEBE'ye olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenimiz Fatih AYEBE tarafından öğrencilerimize ''Teknoloji Kullanımı ve Bağımlılığı'' seminer verildi.

Öğrencilerin teknolojiyi bağımlı olmadan ve doğru bir biçimde kullanma becerileri geliştirebilmeleri amacıyla bilgilendirme yapıldı. Teknolojinin yanlış kullanımının oluşturabileceği olumsuz etkiler üzerinde duruldu ve bu doğrultuda alınması gereken önlemler ifade edildi. Böylece günümüzde büyük bir sorun haline gelen Teknoloji Bağımlılığı”konusunda farkındalık oluşması sağlandı. Oldukça verimli geçen seminer için Fatih AYEBE hocamıza teşekkür ederiz.

Nis

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 1.VELİ TOPLANTIMIZI VELİLERİMİZİN GENEL KATILIMIYLA 17/04/2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK. OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN GENEL KONUŞMASIYLA KONFERANS SALONUNDA BAŞLAYAN TOPLANTI DAHA SONRA VELİLERİMİZİN ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUĞU SINIFLARA GEÇEREK SINIF ÖĞRETMENLERİYLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA SONA ERDİ. TOPLANTIYA KATILAN TÜM VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

ÇOCUKLARIMIZA OLUMLU DASVRANIŞLAR NASIL KAZANDIRABİLİRİZ SORUSUNA CEVAP ARAMAK İÇİN OKUL REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ''OLUMLU DAVRANIŞ KAZANDIRMA SEMİNERİNE'' VELİLERİMİZ TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ. BU İLGİLERİNDEN DOLAYI BAŞTA SEMİNERE KATILAN VELİLERİMİZE OLMAK ÜZERE SEMİNER ÇALIŞMASINDA EMEK HARCAYAN OKUL REHBERLİK SEERVİSİNE DE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZE, TÜTÜN VE SİGARA BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERDİLER. BU GÜZEL VE VERİMLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ FATİH AYEBE'YE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN'' DAVRANIŞ PROBLEMLERİ VE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME SEMİNERİ VERİLDİ. BU VERİMLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI REHBER ÖĞRETMENİMİZ FATİH BEY'E TEŞEKKÜR EDERİZ.

Güzel bir ahlaka sahip olmak için insanlara karşı davranışlarımız ölçülü, kibar ve saygılı olmalıdır.

• Güzel Davranışlara Örnekler:
  • 1- Dürüstlük:
  • 2-Yardımseverlik:
  • 3-Sabır:
  • 4- Hoşgörülü Olmak:
  • 5- Taklitten Uzak Durmak:
  • 6- Saygılı Olmak: